Gebruikte chromatografie apparatuur

Een laboratorium kan ervoor kiezen om nieuw chromatografie apparatuur aan te schaffen. Deze zijn voorzien van alle nieuwe snufjes en meten heel specifiek. Deze apparatuur hebben een hoge aanschaf en de levensduur is per apparaat verschillend. Veel fabrikanten verlenen servicecontracten bij afname van een nieuw product. 
 
Bij gebruikte chromatografie apparatuur, is de aanschaf vele malen lager, kan zelfs oplopen tot een besparing van 80%. De werking en de resultaten van deze apparaten is zeker niet slecht te noemen. 
 
Gebruikte kent natuurlijk ook verschillende condities. Zo heb je: gebruikt & werkend, gebruikt en refurbished. Het verschil zit in de mate van opknappen. Een gebruikt chromatografie apparaat is bij een labaratorium gekocht, wetende dat hij werkt en wordt dan door verkocht. Bij gebruikt en werkend wordt het apparaat ook getest en wanneer die werkt en schoongemaakt is, wordt het instrument verkocht. Bij refurbished, wordt het chromatografie apparaat helemaal schoon gemaakt, van binnen- en buitenkant en alle defecte onderdelen vervangen en vervolgens helemaal getest. 
 
De gebruiker van het gebruikte chromatografie apparatuur kan beslissen in welke staat hij het apparaat wil aanschaffen. Veelal is het goedkoper om een instrument te kopen, welke niet is opgeknapt maar in de staat is: as=is, of te wel zoals hij is. De lokale monteur knapt het apparaat op en ze maken het instrument zelf schoon.

De 6 hoofdgroepen van gebruikte chromatografie instrumenten

Wat is chromatografie?

Een verdeling van een stof tussen twee fasen. Deze worden de stationaire fase en mobiele fase genoemd. De verdelingscoëfficiënt is de verdeling van een stof tussen deze twee fasen. 

De twee vormen van chromatografie

1. Bij vloeistofchromatografie wordt als mobiele fase vloeistof gebruikt, ook wel loopvloeistof.
2. Bij gaschromatografie wordt als mobiele fase draaggas gebruikt. 

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief